Kurzy WINE SPECIALIST

 

Wine specialist Basic

kurz je úvodem do světa vína. Je určen všem, kteří chtějí pochopit základní rozdíly  mezi víny, jejich rozdělení podle mnoha faktorů (způsob zpracování, cukernatost, apelace). 

Účastníci se dozví jak se víno zpracovává, základní rozdíly mezi způsoby zrání vína a rozdíly mezi jednotlivými víny (šumivá, bílá, růžová, červená). Součástí kurzu je i praktická část s degustací, kde se účastníci kurzu dozví, jak se víno správně ochutnává, jaké základní vjemy se v něm sledují, jak správně víno servírovat, jakou ideální teplotu by měla vína mít a mnoho dalších informací potřebných pro to, aby se člověk neztratil ve vinařském světě.

 

Osnova kurzu:

1. základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)

2. rozdělení vín podle vinařského zákona ČR, FR, I

3. zpracování + zrání vína

4. jak správně degustovat víno

6. ampelografie révy

5. světové vinařské velmoci

 

Délka trvání : 3,5 hodiny

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín z různých koutů světa (min.10 vzorků), malé občerstvení a studijní materiály.

Cena 1200 Kč

 

Wine specialist - kurzy s diplomem

 

Wine specialist I.

kurz je určen všem lidem, různých věkových kategorií, kteří se chtějí dozvědět více o vínech. Chtějí porozumět vínu, dozvědět se informace jak se víno zpracovává, základní rozdíly mezi způsoby zrání vína, jak se vyrábí sekty, proč víno chutná tak jak chutná, proč víno z různých zemí chutná odlišně. Součástí kurzu je i praktická část s degustací, kde se účastníci kurzu dozví jak se víno ochutnává, jaké základní vjemy se sledují, ideální teplota servírování podle druhu vína, nejvhodnější gastronomická spojení. 

Osnova kurzu:

1.            základní dělení vín (dle barvy, zpracování, cukru a apelace)

2.            zpracování + zrání vína

3.            charakteristika nejznámějších světových odrůd a jejich ochutnávka 

4.            jak správně degustovat víno

5.            gastronomické spojení

6.            vůně vína

Kurz je rozdělen do dvou dnů, vždy po 3,5 hodinách.

Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu *.

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 12 vzorků) a malé občerstvení.

Cena 2500 Kč

 

Wine specialist II.

kurz navazuje na Wine specialist I. Účastníci si zde prohloubí znalosti o zrání a zpracování vína. Dozví se o historii vína, nejznámějších vinařských regionech světa, jako je Bordeaux, Mosela, Piemonte, Toskánsko, Mendoza (Argentina), ale i Morava.

Osnova kurzu:

1.            historie vína

2.            rozšířené znalosti - zpracování a zrání vína

3.            moravské bílé odrůdy, ochutnávka

4.            růžová vína, zpracování, ochutnávka

5.            dezertní vína, znalost výroby, nejznámější dezertní vína, ochutnávka vín Sauternes, Portské, Tokaj

6.            odrůda Ryzling Rýnský, nejvyhlášenější oblast Mosela, ochutnávka moselkých Ryzlingů

7.            Piemonte, oblast, odrůdy, ochutnávka

8.            Toskánsko, oblast, odrůdy, ochutnávka

9.            Argentina a její Malbech

10.          Bordeaux - terroir, charakteristika, ochutnávka

11.          tvary skla a jejich vliv na víno

12.          vady vína 

Kurz je rozdělen do dvou dnů, vždy po 3,5 hodinách.

Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu *.

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 16 vzorků) a malé občerstvení.

Cena 2600 Kč

 

Wine specialist Expert

kurz navazuje na předchozí dva kurzy. Účastníci si prohloubí a rozšíří znalost odrůd a vinařských oblastí. Výuka bude zaměřena na umění degustace a sensorického hodnocení vín.

Osnova kurzu:

1.            výroba vína, shrnutí, vinařské pojmy

2.            sekty - výroba, nejznámější oblasti a ochutnávka Champagne, Cava, Prosecco, Morava

3.            Čechy a Morava, oblasti, odrůdy a jejich ochutnávka

4.            Abruzzo - Montepulciano d'Abruzzo, charakteristika, ochutnávka 

5.            Španělsko - Rioja a její vína, ochutnávka

6.            Francie - Chateauneuf du Pape, charakteristika, ochutnávka

7.            sensorické hodnocení vín

8.            ochutnávka z černých sommelierských skleniček (4 vína)

Kurz je rozdělen do dvou dnů, vždy po 3,5 hodinách.

Každý účastník obdrží studijní materiály a závěrečný diplom o absolvování kurzu *.

V ceně je zahrnuta ochutnávka vín (min. 20 vzorků) a malé občerstvení.

Cena 2900 Kč

 

Při uhrazení všech tří kurzů (Wine Specialist I., Wine Specialist II., Wine Specialist Expert) najednou je cena 7500 Kč !!!

Kurzy si rezervujte mailem na info@wine-master.cz 

Kurzy probíhají v restauraci Il Giardino, Bezová 6, Praha 4 - Braník

 

Berte prosím na vědomí, že rezervace do kurzů jsou závazné. S ohledem na ostatní účastníky a zdárný průběh kurzů nahlašte vaši neúčast v případě nemoci či jiných vážných okolností nejpozději 48 hodin před zahájením vybraného kurzu. Při pozdějším sdělení vaší neúčasti není možné kurzovné nahradit.

Podmínky konání kurzů:
Minimální počet pro otevření kurzu je 10 osob
. Maximální počet účastníků v kurzu 20 osob
. Pro skupinu nad 10 osob možnost domluvit individuální termíny.

* Diplom obdrží každý účastník kurzu, který absolvuje všechny vyučovací hodiny a úspěšně složí závěrečný písemný test.

 

Degustovaná vína v průběhu kurzů lze zakoupit na www.prima-vino.cz